Kupáž

Kupáž (z fr. coupage) je scelování různých vín, nazývané též asembláž, které znamená mísení několika odrůd nebo ročníků dohromady. Jeho cílem je dosáhnout senzorické stability vína (neboli chuťové stálosti) mezi jednotlivými ročníky (např. u šampaňského), ale také získat z více základních složek cílové špičkové víno (např. cuvée z oblasti Bordeaux). Příprava asambláže (kupáže) je velkým uměním. Každoroční vytváření vyrovnané směsi je úkolem pro skutečné odborníky (enology), jejichž úkolem je zajištění požadované kvality vína. A ta může být dosažena pouze tehdy, když má šumivé víno konstantní chuť, a tím také svůj nezaměnitelný charakter.

Copyright © 2017, Vína-sekty.cz, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Powered by CloudSailor
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu. Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.