Remuáž

Remuáž (fr. remuage, setřásání) – kvasinky se v průběhu kvašení a zrání usazují na dně (lahve nebo tanku). Láhve se ukládají do speciálních protřepávacích pultů (tradiční fr. ozn. pupitres). Protřepávání pak probíhá buď mechanizovaně, mnohé sklepy však dávají přednost ručnímu otáčení a protřepávání lahví. Pohyb lahví obstarává kvalifikovaný odborník, tzv. remuer. Láhve jsou nejprve uloženy vodorovně, poté jsou postupně otáčeny a napřimovány, až se dostanou do svislé polohy obrácené zátkou dolů. Kvasinky sedimentují ke dnu a následně se jakožto kaly odstraňují (tzv. degoržování).

Copyright © 2017, Vína-sekty.cz, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Powered by CloudSailor
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu. Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.