Jak pít šumivá vína? Publikováno 15. 11. 2016

První zásadou při servírování vín je zásada nikdy nespěchat. Obzvláště starší vína nelze konzumovat ihned po nákupu, je lepší je nechat alespoň dva týdny „odpočinout“ od kvality našich cest. Také je potřeba před samotným servírováním vychladit víno na správnou teplotu, případně u červených vín nechat tato vína „prodýchat“ alespoň hodinu před podáváním a to přelitím do karafy.

Správné teploty podávání

Druh vínaDoporučená teplota podáváníDoporučená teplota konzumace
Šumivá vína 4-6°C 7-9°C
Suchá bílá vína 5-7°C 9-11°C
Sladká bílá vína 10-12°C 13-15°C
Růžová vína 7-9°C 11-13°C
Mladá červená vína 10-12°C 14-16°C
Zralá červená vína 14-16°C 16-18°C

Copyright © 2017, Vína-sekty.cz, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Powered by CloudSailor
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu. Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.